Home » Yoga retreat 1 day

Een yoga retreat of 1 day bij Time4You

Een yoga retreat of 1 day is geschikt voor mensen die weinig tijd hebben en een dag vol yoga- en meditatieactiviteiten willen beleven in een vredige, verjongende omgeving. Als je nieuw bent in yoga, krijg je de kans om de voordelen te ervaren en de fundamenten van deze eeuwenoude praktijk te leren, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen in een rustige omgeving. Als je een ervaren yogi bent, zul je in staat zijn om je in de praktijk te verdiepen, de wonderen van ontspannende en helende yoga te ontdekken in een vredige omgeving, onder gelijkgestemden.

Programma van Yoga retreat 1 day

De dag begint vroeg in de ochtend met een meditatiesessie waarbij je een van de vele verschillende stijlen van meditatie ervaart die ons in staat stelt om dieper in contact te komen met ons innerlijke, om helderheid en rust te krijgen. Dit wordt gevolgd door aardingspraktijken en eventueel een neusreinigingsritueel om onze sinussen te reinigen met behulp van een neti-pot en zout water. Veel mensen melden dat ze door deze praktijk meer helderheid, een betere ademhaling en lichtheid ervaren. Er volgt een ochtend yogasessie die bestaat uit ademhalingsoefeningen, dynamische sequenties en statische asana's. Yoga is voor iedereen. Je hoeft geen geoefende gymnast te zijn om alle oefeningen te kunnen meedoen. We houden rekening met ieders mogelijkheden.

In de loop van de dag ervaar je ook de voordelen van het zingen als onderdeel van “Bhakti Yoga” beoefening. We komen samen in een groepssetting om mantra’s te zingen die de rest van de dag levendige en opbeurende energie voortbrengen.

Op het einde van de dag geven we een yogasessie die gericht is op flow met dynamische en intense sequenties. Tot slot maak je kennis met de beoefening van “Yoga Nidra”, een geleide ontspanning of yogaslaap, die kalmerend en verjongend is. We laten je nog even de voordelen ervaren van een stille meditatiesessie in een gezellige sfeer en de rustige omgeving van onze yogaruimte. We zijn ervan overtuigd dat een 1 day yoga retreat je volledig tot rust zal laten komen. Een gezonde nachtrust is verzekerd, en bij het ochtendgloren zul je het gevoel hebben dat je je verder wil verdiepen in de technieken die we je aangeleerd hebben. Yoga zul je ook helpen om de balans tussen het dagelijks leven en werk te behouden. Als dat bij je niet zo is, is het misschien tijd voor een korte burn-out behandeling in Amsterdam. Om dit te plannen kun je ook terecht bij Time4You.

Bij Time4You kun je elke dag reserveren via telefoon of mail. We zullen je reservering zo snel mogelijk bevestigen.