Home » About » Wie ben ik?

Wie ben ik?

Ik ben Monique, 55 jaar oud en getrouwd met Willem. Samen hebben we drie kinderen en (bijna) 5 kleinkinderen.

Vanaf mijn 8ste jaar heb ik gehandbald bij De Volewijckers (nu VOC). Maar door een fikse blessure heb ik op mijn 25ste jaar besloten te stoppen met handbal. Daarbij kregen wij binnen 4 jaar tijd drie kinderen die mijn tijd volledig in beslag namen. Door de jaren heen ben ik, naast mijn gezin, steeds meer gaan doen. Ik ben 3 jaar handbaltrainster en coach geweest. Aansluitend heb ik gefunctioneerd als coördinator jeugdopleiding van VOC. Ook reed ik in die tijd, samen met mijn partner, onze kinderen naar trainingen en wedstrijden. Daarbij verbouwde ik thuis vrolijk de boel, werkte twee dagen in de week in een bakkerij en knipte in de avonden het haar van mijn familie. Omdat mijn partner veel van huis was door werk en het geven van judolessen, hield ik zonder blikken of blozen het gezin draaiende. Maar van het één op het andere moment werd ik bij het minste geringste doodmoe en kon ik zelfs mijn armen niet meer omhoog krijgen. Mijn lichaam stopte voor een deel met functioneren zonder dat ik daar enige invloed op had. Ik ben bijna een jaar uit de running geweest wat werk betrof en veel simpele dingen zoals stofzuigen, dweilen of een vuilnisbak legen moest ik aan mijn partner of kinderen overlaten.

Retreat_Time4You_Retreats_Amsterdam

Hoe verder?

Langzaamaan heb ik mijn leven een andere wending gegeven. Ik ben gestopt met alle bovengenoemde activiteiten en heb me laten omscholen tot secretaresse. Ondanks de moeite die het me heeft gekost om al datgene waar ik zo’n plezier in had los te moeten laten, is mijn leven er kwalitatief een stuk beter op geworden.

Langzaam aan heb ik weer steeds meer activiteiten opgepakt, maar nu met mate. De continu aanwezige haast, stress en drukte heb ik voorgoed achter me gelaten. En zo’n 6 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga. En dat heeft écht iets met mij gedaan. Waar ik altijd veel drukte in mijn hoofd had, ben ik nu een stuk rustiger en kan ik alles beter relativeren en overzien. Door de jaren heen raakte ik steeds meer gefascineerd door yoga en alles wat daarbij hoort. Meditatie, yoga en het focussen op de ademhaling heeft mij enorm veel gebracht

Ik raakte zo enthousiast dat ik een opleiding Yin Yoga ben gaan volgen bij Yuna van Munster. Vervolgens heb ik een Pré Teacher opleiding bij Johan Noorloos en een Advanced Studie Meditatieleraar gevolgd bij Tijn Touber en Binkie Dabekausen. Op dit moment volg ik een 100 uurs Hatha Yoga opleiding bij Yogapoint te Leidsche Rijn, die ik half januari 2020 hoop af te ronden.

"Te druk"

Om mij heen zie ik steeds meer mensen die zichzelf, net als ik destijds, verliezen in het drukke en hectische leven. Zonder dat we er zelf erg in hebben, leven we steeds meer vanuit ons hoofd en verliezen we de connectie met ons lichaam en het geen we echt voelen. 

Mijn wens!

Met Time4You Retreats is het mijn wens om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat yoga, meditatie, de ademhaling en te leven in het "hier en nu", voor  je kan betekenen. Dit alles gecombineerd met een heerlijke verse lunch en een wandeling in de natuur maakt een retreat van Time4you tot een ware verwendag voor jezelf of iemand anders. Dus wat houd je nog tegen?

Heb ook jij zo'n hectisch leven, en ben je toe aan een dagje rust?

Kom dan ook genieten van een reatreat bij Time4You Retreats.

Retreat_Time4You_Retreat_yogadags